Vintage thinks & things

ταξιδιάρικα σκαμπό…

coco in Έπιπλα

Η ιστορία ξεκινάει τα Χριστούγεννα του 2011…

Θα ταξιδεύαμε για Λονδίνο από το αεροδρόμιο της Σόφιας. Ο καιρός πολύ άστατος, η διαδρομή μέχρι τη Σόφια όλο χιόνια, στην υπόλοιπη Ευρώπη οι αεροπορικές πτήσεις ακυρώνονταν η μία μετά την άλλη και μαζί με την αγωνία για την τύχη του ταξιδιού είχαμε και την γκρίνια του κ.Σωτήρη για τις φοβίες του με τα αεροπλάνα…

Στην Σόφια πηγαίναμε οδικώς μαζί με φίλους. Για να “ελαφρύνουμε” την ατμόσφαιρα στην διαδρομή συζητούσαμε τι θα κάνουμε στο ταξίδι, που θα πάμε, πως θα πάμε, τι θα φάμε και όλα τα συναφή. Μετά πιάσαμε το θέμα “περιεχόμενο βαλίτσας” και έλεγε ο καθένας μας πόσα πράγματα πήρε μαζί του και μήπως ξέχασε κάτι.

Όταν έφτασε η σειρά του κ. Σωτήρη και άρχισε να απαριθμεί τα πράγματά του, μας αποκάλυψε ότι είχε πάρει μόνο τρία εσώρουχα! Τότε αρχίσανε τα πειράγματα και τα γέλια, αφού το ταξίδι θα διαρκούσε 6 μέρες και εμείς οι υπόλοιποι έξυπνοι είχαμε πάρει από 7, ένα για κάθε μέρα και ένα επιπλέον για ώρα ανάγκης.

Μετά από αρκετές ώρες και καθυστερήσεις φτάσαμε στο αεροδρόμιο του Heathrow. Το θέαμα ήταν απογοητευτικό… Κόσμος κοιμόταν όπου έβρισκε, φωνές, διαμαρτυρίες και σωροί από αποσκευές. Και ενώ χαιρόμασταν που επιτέλους φτάσαμε, μας ανακοίνωσαν ότι οι βαλίτσες μας είχαν χαθεί…

Φανταστείτε την απογοήτευση όλων μας. Βασικά όχι όλων μας. Ένας πανηγύριζε και χαιρόταν με όλη την κατάσταση. Ο κ. Σωτήρης που δεν είχε ξεχάσει τα πειράγματα στην διαδρομή, τώρα ένιωθε δικαιωμένος! Όλοι θα είχαμε ίσο αριθμό εσωρούχων, από μηδέν ο καθένας Χριστούγεννα στο Λονδίνο…

Οι βαλίτσες μας βρέθηκαν 2 εβδομάδες αργότερα, αφού είχαν κάνει το μισό γύρω του κόσμου. Τα πράγματά μας ήταν όλα άθιχτα, πήραμε και ένα δώρο από την αεροπορική εταιρεία, αλλά από τότε μια φοβία με τις βαλίτσες την απέκτησα. Παίρνω μαζί μου πράγματα που και να χαθούν δεν θα στεναχωρηθώ, βλέπω από το παράθυρο του αεροπλάνου την ώρα που φορτώνονται οι αποσκευές αν η δική μου επιβιβάστηκε και σίγουρα δεν πρόκειται να κοροϊδέψω ποτέ κανέναν για το περιεχόμενο της βαλίτσας του.

Αυτήν την ιστορία θυμηθήκαμε όταν αποφασίσαμε να φτιάξουμε 2 σκαμπό βαλίτσες. Θέλαμε δύο χαμηλά σε ύψος σκαμπό για να τοποθετηθούν σ΄ένα υπερυψωμένο επίπεδο μεταξύ κουζίνας και σαλονιού.

Ενώσαμε δύο ξύλα για να φαίνεται η ένωση που θυμίζει βαλίτσα, βάλαμε πάτο, βάψαμε και κάναμε πατίνες παλαίωσης. Για τις δερμάτινες γωνίες,τα ζωνάκια και τα μαξιλάρια είχαμε τη βοήθεια του φίλου μας Αϊναλή και των συνεργατών του, που σύντομα θα δείτε δείγματα δουλείας στην ιστοσελίδα του, η οποία είναι υπό κατασκευή!

valitses 1

Αυτές οι βαλίτσες δεν πρόκειται να ταξιδέψουν πουθενά,

valitses 2

δεν φοβάμαι μήπως χαθούν,

valitses 3

είναι πλέον κομμάτι του σπιτιού μας.

valitses 4

Το περιεχόμενο τους διαφέρει,

valitses 5

γιατί έχουν μόνο αναμνήσεις και ιστορίες…

valitses 6

Είναι τα ταξιδιάρικα σκαμπό,

valitses 8

μόνο για επισκέπτες που έχουν φαντασία!!!

valitses 7

…Πάντα στον νου σου νάχεις την Ιθάκη.
Το φθάσιμον εκεί είν’ ο προορισμός σου.
Aλλά μη βιάζεις το ταξείδι διόλου… Κ.Π. Καβάφης

Coco

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

5 Responses

 • Κάθε σας ανάρτηση και ένα μικρό ή μεγάλο έργο τέχνης!!! Πολλά συγχαρητήρια για άλλη μια φορά… και καλή σας εβδομάδα :)

 • Καταπληκτικά τα ταξιδιάρικα σκαμπό! Και μου άρεσε πολύ η φωτογράφιση, πολύ ταιριαστή!! Καλή εβδομάδα!

  Υ.Γ. Καταλαβαίνω τη φοβία σου με τις βαλίτσες, το ίδιο θα πάθαινα κι εγώ, αν μου συνέβαινε να χαθούν…

 • Eleana A. says:

  Με άφησες για άλλη μια φορά speechless που λένε και οι φίλοι μας οι Λονδρέζοι!! :)

 • Marie-Anne says:

  Τέλεια τα ταξιδιάρικα σκαμπώ σας!!!!!!!!!!!!!! Πραγματικά, πανέμορφα, αλλά πιό πολύ μου άρεσε η ιδέα!
  Κι εγώ που έχω δύο ξύλινες βαλίτσες, φτιαγμένες από τα χεράκια του συγχωρεμένου του μπαμπά μου, έψαχνα λύση για να τις βγάλω από την αποθήκη…μάλλον την βρήκα την λύση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ευχαριστώ!!!!!!!

 • Φοβερή δουλειά στα σκαμπό και πολύ όμορφη η φωτογράφιση! Πολλά συγχαρητήρια!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>